Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Girugamesh

Girugamesh (ギルガメッシュ Girugamesshu) egy japán metál banda, ami 2003-ban alakult. A név az ősi király Gilgamesh-től ered, amit néha így is írnak: girugämesh.

A múlt(2003-2006):

Az együttes 2003-ban alakult egy Chiba nevű helyen, Shuu and Nii (a két gitáros) általános iskolai barátok, az egykori zenekar első fellépése még a középiskolai évek folyamán lépett fel először a nagyközönség előtt. A Girugamesh maradt is az akkori formációjában, amíg le nem szerződött a Gaina-Japan lemezkiadóval 2004-ben. 2004-re két új arc érkezet a két távozó helyére. Az első kislemezük, a "Kaisen Sengen" az Oricon listáján 10. helyezésre is feltornázta magát. 2005-ben, a Girugamesh országos turnéra indult, mikor első koncert DVD-jük kiadásra került. A további turnék után pedig szolgáltak egy EP-vel is, Goku - Shohankei Enban-al.
2007-ben leszerződött egy európai kiadóval a Gan-Shin-el. Az együttes tagja volt annak a 9 japán rock bandának, akik felléptek a Japán rockfelsztiválon Los Angeles-ben, a "J-Rock Revolution" fesztiválon. Ez időtájt váltak elérhetővé más neves japán előadók mellett az ő anyagaik is az ismert iTunes-on is, mivel úgy gondolták ez lendíthet a lemezeladásaikon.
2007 nyrán egy újabb EP, Reason of Crying, majd ezt követte a Girugamesh nevű lemezük Decemberben.


A jelen:

2008-ban a "Stupid Tour 08" keretein belül Japánban és Európában egyaránt turnéztak. A srácok jártak Németországban, Franciaországban, Swédországban, Finnországban és az Egyesült Királyságban is ez alatt. 2008-ban a további turnék és sikerek után már elindult a weboldaluk angol nyelvű változata is. A banda 3. teljes albuma November 5-én jelent meg Music címmel. 2009-ben visszatértek az Egyesült Államokba, hogy fellépjenek a Seattle-i SakuraCon-on.